5 merkkiä siitä, että kaipaat uravalmentajan apua

Uravalmennus. Milloin ihminen kaipaa ulkopuolisen apua kertomaan, mihin suuntaan uraa kannattaa viedä tai kehittää?

Kerromme tässä artikkelissa viisi selvää merkkiä siitä, että saatat olla uravalmennuksen tarpeessa. Mutta mitä uravalmennus oikeastaan on? Uravalmennuksen tarkoituksena on auttaa yksilöä löytämään itselleen sopivat tavoitteet työuraa ajatellen sekä auttaa laajentamaan näkemystä omista taidoista ja haaveista työtä ajatellen. Uravalmentaja auttaa löytämään käytännön tasolla ne asiat, jotka pitkää tehdä tai saavuttaa, jotta oma urahaave tulee toteutuneeksi. Jos yksi tai useampi alla luetelluista uraan ja työhön liittyvistä asioista koskee sinua, ole yhteydessä paikalliseen TE-toimistoosi tai yksityiseen uravalmennusta tarjoavaan yritykseen!

1. Et pidä työstäsi.

Yksi selkeimmistä merkeistä siitä, että olet uravalmennuksen tarpeessa on se, että et pidä työstäsi. Syy voi olla mikä tahansa; työyhteisö on epämiellyttävä, et osaa työtehtäviä tai toisinpäin osaat tehtäväsi jo liiankin hyvin, haaveilet aina jonkun toisen tehtävästä… Syitä onnettomaan oloon työpaikalla on monia. Jos työstään ei pidä, miksi sen parissa on?

2. Olet ollut pitkään työttömänä

Työttömyys on kurja asia, joka koskettaa monia ihmisiä jossain kohtaa elämän aikana. Toisilla työttömyys kuitenkin venyy aivan liian pitkäksi ajanjaksoksi, jolloin voi kaivata apua siihen, että pääsee takaisin työelämän rattaisiin. Apua saa uravalmentajalta, joka auttaa sinua kartoittamaan työpaikkoja jotka sinulle sopivat.

3. Teet töitä vain palkan takia

Jokaiselle on olemassa työ, josta nauttii. Joskus sen työn saavuttaminen voi vain olla hieman työläämmän polun takana – tällöin uravalmennuksesta saa apua polun pilkkomiseen ja sopivien välitavoitteiden tekemiseen. Mikään uraunelma ei ole mahdoton!

4. Tarvitsen apua ylennyksen tai palkankorotuksen kanssa, koska sellaista ei ole tullut

Koetko kaipaavasi tunnustusta työpaikalla, joko palkankorotuksen tai ylennyksen kanssa? Uravalmennus auttaa sinua tunnistamaan vahvuutesi ja argumentit puolellasi sekä auttaa sinua selvittämään heikommat kohtasi, jotka saattavat tällä hetkellä estää tavoitteen täyttymisen.

5. Et tiedä, mitä tehdä seuraavaksi elämälläsi

Jos olet totaalisen hukassa urasi kanssa, käänny heti uravalmentajan puoleen, joka auttaa sinua etenemään pois epävarmasta tilanteesta. Uravalmentaja auttaa myös herättämään henkiin ne haaveet, joita sinulla on mahdollisesti jo ollut uraa koskien!