Erilaisia ideoita uran laajentamiseen

Työuran tarkoittamaa Omaa uraa voi kehittää monilla erilaisilla tavoilla, missä tahansa vaiheessa työuraa. Tässä artikkelissa esittelemme 5 tapaa laajentaa omaa osaamista ja parantaa omaa työuraa, jotka sopivat lähes kaikille. Lue vinkit tästä artikkelista ja nappaa itsellesi parhaimmat!

1. Uravalmennus

Uravalmennus sopii lähes missä tahansa työuran vaiheessa olevalle henkilölle tai työntekijälle. Uravalmennus on usein osallistujalle tuottoisaa ja antaa potkua oman uran edistämiseen. Uravalmennus auttaa selkeyttämään tai löytämään omia haaveita työuran osalta ja löytämään oikean polun, jotta omat tavoitteet ja haaveet uran osalta voivat toteutua.

Uravalmennusta voi etsiä joko kunnalliselta puolelta omasta TE-toimistosta tai nopeammin yksityiseltä puolelta siihen dedikoituneilta yrityksiltä ja instituutioilta. Lisätietoja saat esimerkiksi Googlen avulla ja oman paikkakuntasi TE-toimistolta.

2. Ehdota työnantajalle kouluttautumista

Työnantaja harvoin kieltäytyy sellaisista toimista, jotka jollain tavalla edesauttavat yrityksen toimintaa – ja hyvin koulutettu henkilökunta tai sen jäsen on erittäin hyvä asia yritykselle. Koska työhyvinvointi on erittäin pinnalla oleva asia yritysten ja erityisesti henkilöstöjohtajien maailmassa tällä hetkellä, ota työpaikalla puheeksi kouluttautuminen ja urasuunnittelu.

Monet työnantajat ja esimiehet suhtautuvat hyvin positiivisesti siihen, jos henkilökunnan jäsen tai alainen oma-aloitteisesti ehdottaa sitä, että haluaa laajentaa osaamistaan kouluttautumalla tai hakeutumalla uraneuvontaan. Jos haluaa edetä yrityksen sisällä, uraneuvontaa kannattaa pyytää esimerkiksi kollegoilta, esimieheltä tai henkilöstöjohtamisen puolelta.

3. Etsi omaa ammattiasi liippaavia, mutta ei liian samanlaisia kursseja

Toisinaan omaa työtä ja uraa ei kannata ajatella suoraan menevänä putkena, vaan moneen eri suuntaan leviävänä symbolina. Jos olet kirjanpitäjä, voit syventää osaamistasi monilla erilaisilla kursseilla, jotka koskevat taloushallintoa tai rahoitusta. Kirjanpitäjänä voit kuitenkin miettiä, mihin suuntaan haluat urasi jossain kohtaa suuntautuvan – onko haaveenasi esimerkiksi talousjohtajan titteli jossain vaiheessa? Tällöin kannattaa miettiä, voisiko johtamisen koulutuksista tai projektinhallinnan kursseista olla apua, jotta uratavoitteesi täyttyisivät. Uravalmentaja auttaa sinua laajentamaan näkökulmia ja löytämään kokonaan uusia.

Jos et löydä etsimääsi, käänny uravalmentajan puoleen, joka osaa neuvoa ja auttaa sinua löytämään oikeanlaiset kurssit , jotta voit täyttää uran ja osaamisen laajennusta koskevat suunnitelmasi.