Oikean uravalmentajan löytäminen

Uravalmennus on erittäin yksilötasoista ja henkilökohtaista toimintaa. Uravalmennuksen tarkoituksena on auttaa juuri sinua löytämään sopiva raide urallesi tai auttaa jopa vaihtamaan kokonaan uran suuntaa. Tällöin on hyvin tärkeää, että oman uravalmentajan kanssa tulee toimeen ja oma uravalmentaja on samalla aaltopituudella kanssasi ja mikä tärkeintä, ymmärtää tarpeitasi. Uravalmentajan tulee olla luotettava henkilö, jolle pystyy avoimesti jakamaan omia asioita työhön ja uraan sekä omaan itseensä liittyen. Nykyisen työelämän hektisyydessä valmentajan on oltava luotettava. Lue tästä artikkelista vinkkejä siihen, mitä asioita tulee huomioida, kun valitsee itselleen sopivaa uravalmentajaa.

Valitse itsellesi uravalmentaja, johon luotat ensisilmäyksellä

Uravalmennusta voisi leikillisesti verrata parisuhteeseen: jos et pysty luottamaan toiseen ja jakamaan itsestäsi kaikkia tarpeellisia asioita, ei parisuhde tule toimimaan. Sama kaava toistuu huonossa uravalmentaja-valmennettava -suhteessa: jos et voi täysin luottaa uravalmentajaasi, et pysty kertomaan itsestäsi olennaisia asioita uran kehityksen suhteen.

Mentori vs. uravalmentaja

Pohdi, kaipaatko uravalmentajaltasi kokemusta joltain tietyltä alalta ja haluaisitko yhdistää uravalmennukseen mentorointia. Jos ala, jolle pyrit uravalmentajan avulla, on hyvin spesifi, on viisas idea ottaa matkasi tueksi sellainen valmentaja, jolla jo on mahdollisesti kokemusta alasta tai alan valmennettavasta. Näin saat itseäsi palvelevaa, selkeää uravalmennusta.

Valitse itsestäsi kiinnostunut uravalmentaja

Totuus on se, että jos sinulla ei ole aitoa halua ja motivaatiota laittaa uraasi ja työtäsi oikeille raiteille, ei uravalmentaja pysty tekemään sitä puolestasi. On kuitenkin tärkeää, että kun sinulla on tarmo ja motivaatio kohdillaan, myös valmentajallasi on. Jos valmentajaa osoittaa kiinnostusta, uravalmennuksen tulokset ovat uskomattoman hyviä verrattuna siihen, että valmentaja ei keskity sinuun täysillä. Muista: olet oikeutettu vaihtamaan uravalmentajaasi vaikka ihan loppusuoralla, jos sinulla ei ole hyvä tunne yhteistyöstänne.