Oman osaamisen brändääminen osana uravalmennusta

Nykyään työn saaminen ei ole mitenkään itsestään selvää, minkä vuoksi työnhakija joutuukin usein näkemään melko paljon vaivaa löytääkseen itselleen sopivan työpaikan. Tällöin uravalmennus voi olla hyvä valinta ja oman osaamisen brändääminen ensiarvoisen tärkeää. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin, joiden avulla oman osaamisen brändääminen voidaan ottaa uravalmennuksen osaksi ja sitä tukemaan.

Tee itsestäsi brändi

Brändäämisestä puhutaan jo ihan yleisesti tuotteiden ja palveluiden kohdalla, mutta ihmisten brändäämisestä puhuminen onkin ainakin vielä toistaiseksi hieman vähäisempää ja saattaa särähtää joidenkin korvissa kovin kylmältä ja tarkoitushakuiselta. Kuitenkin oman itsen ja oman osaamisen brändäämisessä toimivat hyvin samankaltaiset lainalaisuudet kuin tuotteiden ja palveluiden brändäämisessäkin. Tavoitteena on luoda itsestä kuva oman alan rautaisena osaajana, joka kannattaa valita vaativiinkin alan työtehtäviin.

Kaikki alkaa CV:stä

Yleensä uravalmennus painottaa CV:n merkitystä ja CV onkin erittäin tärkeä hakiessasi erilaisia työtehtäviä. Huolehdi siitä, että CV:si erottuu joukosta sekä on ajan tasalla ja informatiivinen. Varmista myös, että CV:ssä on sinusta edustava kuva ja että CV:n oikeinkirjoitus on kunnossa.

Hyödynnä somekanavia

Omaa osaamista kannattaa tuoda esiin myös somekanavilla. Usein LindedIn mielletään erityisen hyvin työelämän osaamista esiintuovaksi somekanavaksi, mutta myös muita somekanavia kannattaa hyödyntää. Varmista vähintään, ettei vaikkapa Facebook-profiilisi täyty epäedustavista julkaisuista, jotka saattavat luoda sinusta epäluotettavan kuvan. Känniörvellyksiä ei ainakaan kannata jakaa julkisesti. On jo yleisesti tiedossa, että monet työnantajat tsekkaavat hakijoiden someprofiilit siinä vaiheessa, kun työpaikalle etsitään uusia työntekijöitä. Nämä kanavat kertovat hakijoista yllättävän paljon ja jos todella haluat uuden työn, tahdot varmasti että somekanavasi kertovat sinusta vain positiivisia asioita, jotka voivat edistää työllistymistäsi. Käy siis tarvittaessa kanavasi läpi ja varmista, etteivät ne luo sinusta epäedullista kuvaa.

Jos olet erityisen innokas kirjoittaja voi alan blogin pitäminen auttaa sinua luomaan itsestäsi kuvaa alan asiantuntijana. Asiallisen blogin ylläpitäminen kertoo sinusta paljon. Se kertoo alan tuntemuksestasi sekä pitkäjänteisyydestäsi. Jos tarvitset kirjoitusnäytteitä uutta työtä hakiessasi, sopivat hyvät ja asialliset blogippostaukset myös tähän tarkoitukseen. Blogi voikin auttaa sinua työllistymään monin eri tavoin.